poniedziałek, 26 sierpnia 2013

⌠№ 38⌡Ryba duszona w piekarniku-przepis bazowy

PRZEPIS
  • 1,5kg mrożonych filetów dowolnej ryby
  • 400ml bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula
  • 1 papryka czerwona
  • świeży koperek
  • kilka listków laurowych, ziele angielskie (kilka sztuk)


Na blachę od piekarnika wykładam rybę, następnie zalewam ją bulionem. Cebulę kroję w piórka, paprykę w paski, a koperek siekam. Warzywa układam na rybie. Na końcu dodaję kilka listków laurowych i ziarenka ziela angielskie. Wstawiam do nienagrzanego piekarnika i ustawiam opcję szybkiego nagrzewania. Piekę w 180st. przez ok.30 minut. 

Tak upieczona/uduszona ryba może być bazą w wielu przepisach. Niebawem podam kilka z nich :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...