poniedziałek, 26 sierpnia 2013

⌠№ 39⌡Wariacje na temat bakłażana

Tak jak obiecałam podaję 2 sposoby na wykorzystanie ryby z tego przepisu.


GRILLOWANY BAKŁAŻAN Z RYBĄ I SERKIEM WIEJSKIM


PRZEPIS
na 1 porcję
  • 1 duży bakłażan ( u mnie ok.400g)
  • ryba z tego przepisu
  • kilka łyżek serka wiejskiego (gęsta część)
  • przyprawy: bazylia, oregano, przyprawa 5 smaków


Bakłażana kroję wzdłuż na dosyć cienkie plastry i nacieram przyprawą 5 smaków. Wykładam go na dobrze rozgrzaną patelnię grillową (można podlać lekko wodą) i grilluję z obu stron przez kilka minut. 


Następnie kładę na niego rozdrobnione kawałki ryby, serek wiejski i całość posypuję bazylią i oregano. Następnie wstawiam na chwilkę do mikrofali lub piekarnika, aby serek wiejski się rozpuścił.


BAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z RYBĄ I RYŻEM


PRZEPIS
Bakłażana przekrajam na pół, wydrążam środek i nacieram przyprawą 5 smaków. Następnie faszeruję go ugotowanym ryżem i rybą. Piekę w 180st. przez ok.30 minut.





1 komentarz :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...