poniedziałek, 27 kwietnia 2015

#286 Wegańskie gofry kasztanowe

Dawno nie dodawałam przepisu na propozycję śniadaniową, pora to nadrobić.
Pogoda za oknem prawie że letnia- świeci słońce, na termometrze ponad 20 stopni. Poza lodami, z latem kojarzą mi się gofry i to na nie padł dziś wybór. Idealnie chrupiące i naturalnie słodkie, wprost rozpływały się w ustach.

P.S. Koniecznie sprawdźcie nowości w ofercie Symbio! Informacje o tym gdzie można kupić produkty znajdziecie TUTAJ.



PRZEPIS
  • 70g ekologicznej mąki kasztanowej Symbio
  • 1 płaska łyżeczka ekologicznej inuliny Symbio
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekologicznego maku białego Symbio
  • 1 mały, dojrzały banan
  • 4-5 łyżek mleka roślinnego (u mnie sojowe bez cukru)
  • dodatki: śmietanka kokosowa, jabłko, orzechy włoskie, syrop z daktyli, cynamon



Do miski wsypuję mąkę, inulinę, proszek do pieczenia i biały mak. Dodaję rozgniecionego na puree banana oraz wlewam mleko (konsystencja powinna być dosyć gęsta). Masę wylewam na rozgrzaną, natłuszczoną gofrownicę i smażę kilka minut, aż gofry się przyrumienią. Gofry podaję z dodatkami.




9 komentarzy :

  1. na takie pyszne gofry to się zawsze piszę - bardzo lubię mąkę kasztanową! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam tą mąkę, na pewno mi zasmakują :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakbym tylko miała tę mąkę to wlasnie w tej chwili nawiązywałabym kasztanowe relacje z gofrownica:) dodawaj cześciej takie śniadaniowe przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oryginalne gofry, nie powiem. Jestem ciekawa czy i mnie by spasowały :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem strasznie ciekawa ich smaku! Wyglądają ślicznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha! Wyglądają mega apetycznie. Mam akurat wszystkie potrzebne składniki, ale nie mam gofrownicy :(
    A produkty Symbio uwielbiam! <3

    OdpowiedzUsuń
  7. z kasztanową wersją nie miałam do czynienia.. a szkoda- świetnie się zapowiada! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...