sobota, 13 lipca 2013

⌠№ 1⌡Kasza manna z jabłkiem,prażonymi migdałami i cynamonem

Cześć! Pierwszy post i...pierwszy przepis! Na pierwszy ogień pójdzie jedno z moich ulubionych śniadań. Zawsze gdy jem kaszę mannę, wracam myślami do dzieciństwa :)



PRZEPIS
na 1 sporą porcję 
  • 40g kaszy manny
  • 100ml mleka roślinnego
  • 250ml wody
  • 1 jabłko
  • łyżka płatków migdałowych
  • cynamon


Do miski wsypuję kaszę manną i wlewam mleko, mieszam.


Do garnka wlewam wodę i zagotowuję ją. Następnie dodaję kaszę z mlekiem. Całość gotuję kilka minut na średnim ogniu. Cały czas energicznie mieszam, aby nie powstały grudki. 

Jabłka ucieram w blenderze. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni, aż lekko zbrązowieją. 



Gotową kaszę przekładam do miseczki, na wierzch wykładam utarte jabłko, posypuję płatkami migdałowymi i cynamonem.



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...