PRZEPIS
na 8 bułeczek
- 2 szklanki mąki sojowej
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 6 łyżek płatków owsianych
- 1 lekko czubata łyżeczka sody
- 2 łyżki siemienia lnianego (ziarna)
- 300ml soku wielowarzywnego 100%
- przyprawy: sól ziołowa
Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam z nich ciasto (polecam najpierw wsypać trochę mniej mąki niż w przepisie i dopiero w razie potrzeby dosypać resztę). Blachę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Z ciasta formuję bułeczki i układam je na blaszce. Piekę w 180st. przez 20 minut.
p.s. Bułeczki zachowują świeżość nawet przez kilka dni!
p.s. Bułeczki zachowują świeżość nawet przez kilka dni!
Wygladaja super :)
OdpowiedzUsuńŁadne a jak w smaku? U mnie też dzisiaj sojowo ale jakoś nie podchodzi mi do końca ta mąka. Najpierw ją kupiłam a teraz myślę jak się pozbyć...
OdpowiedzUsuńMnie też na początku odrzucił smak tej mąki, bo jest specyficzny. W tych bułkach był on jednak niewyczuwalny. Wyszły bardzo smaczne ;)
Usuńsuper pomysł! takich przepisów właśnie szukam - smacznych, zdrowych i pomysłowych :)
OdpowiedzUsuńTe bułeczki są genialne! Uwielbiam Twoje przepisy! :)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe te bułeczki :d . I oczywiście godne wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńna soku muszą być przepyszne! :>
OdpowiedzUsuńCiekawią mnie te bułeczki. Są puszyste czy bardziej zbite? :)
OdpowiedzUsuńBardziej zbite, ale mimo to pyszne. Polecam! ;)
UsuńWspaniałe :) Jeszcze takich nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuń