poniedziałek, 29 lipca 2013

⌠№ 26⌡Chleb z twarogu

Kolejny przepis na chleb bez drożdży i mąki. Dzięki twarogowi chleb jest wilgotny i długo zachowuje świeżość.



PRZEPIS
na 1 keksówkę
  • 500g twarogu (ja użyłam dwóch twarożków Capri-2x220g i twarożku zmielonego-60g)
  • 3 jajka
  • 4 łyżki otrębów żytnich
  • 12 łyżek dowolnych płatków zbożowych (u mnie: 3 łyżki owsianych, 2 łyżki gryczanych, 2 łyżki jęczmiennych, 3 łyżki orkiszowych, 2 łyżki żytnich)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • dowolne przyprawy, u mnie: bazylia, oregano, pieprz


Twaróg miksuję z jajkami. Następnie dodaję wszystkie pozostałe składniki, mieszam, a następnie przekładam je do keksówki. Piekę w 180st. przez 1h 40minut (po 1h przykrywam z wierzchu folią aluminiową).



1 komentarz :

  1. taki wypiek z twarogiem wydaje się być naprawdę smaczny!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...