niedziela, 14 lipca 2013

⌠№ 5⌡Zapiekana kasza jaglana z jabłkiem i bananem

Kolejny przepis na dobry początek dnia. Miło jest czasem zjeść na śniadanie coś bardziej urozmaiconego niż zwykłe kanapki, mimo że przygotowanie może nam zająć więcej czasu...ale warto!!!


PRZEPIS
na 2 porcje
  • 80g kaszy jaglanej
  • 300ml wody
  • 200ml mleka roślinnego
  • 2 małe jabłka (lub 1 duże)
  • 1 banan
  • dowolne bakalie, u mnie: płatki migdałowe, słonecznik, rodzynki
  • cynamon
  • (miód)


W garnku zagotowuję wodę z mlekiem. Następnie dodaję kaszę i gotuję przez około 15 minut.


Banana i jabłka kroję w plastry.


Ugotowaną kaszę przekładam do formy. Na wierzchu układam owoce. Piekę w 200st. przez ok. 20 minut.


Na suchej patelni prażę słonecznika i migdały.


Upieczoną kaszę przekładam do miseczek, posypuję z wierzchu bakaliami i cynamonem. Jeśli ktoś lubi słodszy smak, proponuję dodać trochę miodu.



1 komentarz :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...