niedziela, 3 listopada 2013

⌠№ 55⌡ Batoniki czekoladowe


PRZEPIS
na tortownicę 24cm
  • 300g czekolady (u mnie 200g mlecznej i 100g gorzkiej 90%) + 3 kostki białej czekolady (na wierzch)
  • 125g masła
  • 3 łyżki miodu
  • 140g orzechów ziemnych
  • 50g pestek słonecznika
  • 50g nasion dyni
  • opakowanie wafli kukurydzianych solonych (105g)


W garnku rozpuszczam masło, czekoladę i miód. Następnie wsypuję orzeszki, nasiona oraz połamane na małe kawałki wafle i całość mieszam. Masę przekładam do tortownicy. Całość posypuję z wierzchu wiórkami z białej czekolady. Wstawiam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kroję na mniejsze batoniki.



P.S. Już niebawem pojawi się przepis na rewelacyjne ciasto marchewkowe :))


4 komentarze :

  1. świetne te batoniki! domowe najlepsze :) czekoladowe najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  2. super wyglądają te batoniki :) do schrupania, samo zdrowie ! ale nie umiem już doczekać się ciacha marchewkowego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. o rany lepsze niż kupne! :D bosko wygląda <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurcze, jak ja tęsknię za czekoladą- mam na nią szlaban od trzech dni (ortodonta mi go nałożył na 24 miesiące :-(( )

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...