PRZEPIS
na tortownicę 24cm
- 300g czekolady (u mnie 200g mlecznej i 100g gorzkiej 90%) + 3 kostki białej czekolady (na wierzch)
- 125g masła
- 3 łyżki miodu
- 140g orzechów ziemnych
- 50g pestek słonecznika
- 50g nasion dyni
- opakowanie wafli kukurydzianych solonych (105g)
W garnku rozpuszczam masło, czekoladę i miód. Następnie wsypuję orzeszki, nasiona oraz połamane na małe kawałki wafle i całość mieszam. Masę przekładam do tortownicy. Całość posypuję z wierzchu wiórkami z białej czekolady. Wstawiam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kroję na mniejsze batoniki.
P.S. Już niebawem pojawi się przepis na rewelacyjne ciasto marchewkowe :))
świetne te batoniki! domowe najlepsze :) czekoladowe najlepsze!
OdpowiedzUsuńsuper wyglądają te batoniki :) do schrupania, samo zdrowie ! ale nie umiem już doczekać się ciacha marchewkowego :)
OdpowiedzUsuńo rany lepsze niż kupne! :D bosko wygląda <3
OdpowiedzUsuńKurcze, jak ja tęsknię za czekoladą- mam na nią szlaban od trzech dni (ortodonta mi go nałożył na 24 miesiące :-(( )
OdpowiedzUsuń