PRZEPIS (lekko zmodyfikowałam oryginał)
na 4 porcje
- 2 puszki kukurydzy konserwowej (570g pod odsączeniu)
- 3 łyżki kaszy manny
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1l bulionu warzywnego bądź mięsnego
- przyprawy: sól ziołowa, pieprz ziołowy, słodka i ostra papryka, tabasco
Do miski wsypuję kukurydzę, dodaję kaszę, pokrojoną w mniejsze części cebulę i czosnek. Całość dokładnie miksuję za pomocą blendera. Do garnka wlewam wrzątek i rozpuszczam w nim kostki rosołowe. Następnie dodaję zmiksowane składniki, doprawiam do smaku i doprowadzam zupę do zagotowania, co jakiś czas mieszam.
Zupę podaję z dodatkami. Moje dodatki to: kawałki surowej papryki, grzanki (kawałki chleba moczyłam w mleku przed smażeniem) zapieczone z mozarellą i jogurt naturalny.
świetny pomysł na zupę krem - moja ulubiona to brokułowa, ale ta chyba równie dobrze podbije moje podniebienie :) super zdjęcia!
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńU mnie na liście do wypróbowania następny w kolejce jest właśnie krem brokułowy, a zaraz po nim kalafiorowy ;]