PRZEPIS (Inspiracja)
na 5 hot-dogów
- parówki (ja użyłam 10 małych, cielęcych)
- 5 bułek-paluchów do hot-dogów
- dowolne dodatki (u mnie: starkowany ser żółty, prażona cebulka, ogórki, pomidory, sałata lodowa, ketchup, musztarda)
Parówki gotuję. Bułkę podgrzewam w mikrofali lub piekarniku. Następnie przekrajam ją w poprzek, posypuję serem żółtym, wkładam parówkę (w moim przypadku dwie małe), dodaję plastry ogórka, pomidora, liść sałaty lodowej. Całość polewam ketchupem i musztardą i na koniec posypuję prażoną cebulką.
Domowe najlepsze w wersji wege również ;D
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie :-) Chyba je znów zrobię, bo narobiłaś mi smaka :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie dokładnie wczoraj jadłam na śniadanie domowego hot-doga :) W mojej wersji był z sałatą rzymską, ogórkiem świeżym i kiszonym, ketchuper i musztardą oraz oczywiście parówką.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Sandra - My ordinary life