PRZEPIS
*grillowane warzywa
- 1 cebula
- 1/2 papryki czerwonej
- 8 rzodkiewek
- przyprawy: sól, pieprz
- olej kokosowy
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
- 2/3-3/4 szklanki letniej wody
*(opcjonalnie ser)
*dip- 200g zsiadłego mleka
- łyżka soku z cytryny
- przyprawy: pieprz, sól, kurkuma, czosnek granulowany
Paprykę kroję w paski, rzodkiewki na ćwiartki, a cebulę w piórka. Na patelni grillowej rozgrzewam olej kokosowy i wrzucam warzywa. Grilluję je do czasu, gdy staną się miękkie, a następnie doprawiam do smaku.
Z mąki i wody zagniatam ciasto. Cienko je rozwałkowuję i wycinam z niego koła (użyłam do tego miseczki).
Każdy placek smaruję hummusem, na połowie koła układam grillowane warzywa i przykrywam je drugą połową placka. Tortille z farszem grilluję na patelni grillowej lub w opiekaczu. Quesadille kroję na trójkąty i podaję z dipem.
te tortille strasznie kuszą ze zdjęcia :D
OdpowiedzUsuńale to musiało byc dobrreee <3
OdpowiedzUsuńwpraszam się do Ciebie :D
Hummus wygląda puysznie!
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze takiego czegoś nie jadłam :(
OdpowiedzUsuńQuesadille często jem na obiad i zazwyczaj wrzucam do niej wszystko, co mam pod ręką + ser :D
OdpowiedzUsuńA Twoja propozycja fajnie by się na różnego rodzaju imprezach sprawdziła!
uwielbiam i ten hummus <3 !
OdpowiedzUsuńZawsze chciałam tego spróbować :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam quesadilly ale grillowane warzywa kocham <3
OdpowiedzUsuńZaciekawiły mnie grillowane rzodkiewki , muszę takie koniecznie wypróbować ;)
Grillowane rzodkiewki są super - polecam :) Bardzo ajnef danie jako całość i ładne zdjęcia :)))
OdpowiedzUsuń