Banan i awokado to zgrany duet. Te dwa składniki wystarczyły, aby powstało coś niesamowicie kremowego. Bardzo prosto, bardzo zdrowo i bardzo smacznie ;)
na porcję ze zdjęcia
- 1 duży banan
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżeczki syropu z agawy
- 2 łyżki kakao
- garść migdałów
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżeczki wiórek kokosowych
Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i miksuję na jednolitą masę.
Porada: Jeśli awokado nie jest dojrzałe, można pokroić je w kostkę, zalać wrzątkiem, odczekać parę minut, odcedzić i będzie gotowe do użycia.
Porada: Jeśli awokado nie jest dojrzałe, można pokroić je w kostkę, zalać wrzątkiem, odczekać parę minut, odcedzić i będzie gotowe do użycia.
Musze dorwać awokado ;D
OdpowiedzUsuńNie wątpię, że konsystencję miało cudowną, skoro połączyłaś banan i awokado, pycha! :)
OdpowiedzUsuńnic dodać, nic ując - krem kryjący w sobie mnóstwo zdrowia, który idealnie sprawdzi się i jako śniadanie i jako zdrowy deser :)
OdpowiedzUsuń