sobota, 22 lutego 2014

#108 Krem czekoladowo-bananowy z kokosem

Banan i awokado to zgrany duet. Te dwa składniki wystarczyły, aby powstało coś niesamowicie kremowego. Bardzo prosto, bardzo zdrowo i bardzo smacznie ;)



PRZEPIS
na porcję ze zdjęcia
  • 1 duży banan
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 2 łyżki kakao
  • garść migdałów
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżeczki wiórek kokosowych


Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i miksuję na jednolitą masę.

Porada: Jeśli awokado nie jest dojrzałe, można pokroić je w kostkę, zalać wrzątkiem, odczekać parę minut, odcedzić i będzie gotowe do użycia.


Kokosowo   Lekkie desery bez piekarnika


3 komentarze :

  1. Nie wątpię, że konsystencję miało cudowną, skoro połączyłaś banan i awokado, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nic dodać, nic ując - krem kryjący w sobie mnóstwo zdrowia, który idealnie sprawdzi się i jako śniadanie i jako zdrowy deser :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...