Budyniowy krem bananowy
PRZEPISna 1 porcję
- 250ml mleka
 - 1 łyżka budyniu śmietankowego
 - 1 banan
 - 100g serka typu włoskiego
 - dowolne dodatki
 
Do kubka wlewam ok.100ml mleka, wsypuję budyń i dokładnie mieszam, aby się rozpuścił. W rondelku zagotowuję pozostałą część mleka. W międzyczasie w osobnych miseczkach rozgniatam banana i twaróg. Gdy mleko zacznie się gotować, wlewam mieszankę z budyniem i mieszam, aby nie powstały grudki. Po chwili dodaję rozgniecionego banana i gotuję wszystko do zgęstnienia (2-3 minuty). Następnie dodaję rozgnieciony twarożek i jeszcze chwilę gotuję. Gotową masę miksuję za pomocą miksera, aż do uzyskania kremu o jednolitej konsystencji. Gotowy krem przelewam do pucharka i wstawiam na noc do lodówki. Rano wyciągam i podaję z dodatkami (u mnie suszona żurawina).
.jpg)


Mniam... Lubię takie kremy :D
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na krem - takie śniadania to ja lubię i to bardzo :)
OdpowiedzUsuńBudyniowo, kremowo, delikatnie, gęsto i bananowo - niezłe combo! Zdecydowanie do zrobienia :D
OdpowiedzUsuńcudowny <3 już wiem co będę jadła w najbliższych dniach :D
OdpowiedzUsuń