środa, 19 marca 2014

#140 O mój estragonie...

Odkryłam go przy okazji obiadu, które jakiś czas temu robiłam (KLIK). Mowa o estragonie. To moja miłość od pierwszego wejrzenia smaku!

To śniadanie to wyjątkowe "spotkanie" składników. Estragon idealnie połączył się z jabłkami i kozim serem. Było przepysznie! :)


Pełnoziarniste placki na serku kozim podane z musem jabłkowo-estragonowym & sok Tymbark 100%

PRZEPIS
placki (5 sztuk):
  • 50g serka koziego do smarowania
  • 3 łyżki mleka
  • 1 jajko
  • 60g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • przyprawy: sól, pieprz kolorowy
  • olej do smażenia (u mnie kokosowy)
mus jabłkowo-estragonowy:
  • 1 małe jabłko
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki suszonego estragonu
+szklanka Soku Tymbark Pikantny Pomidor 100% 


Wszystkie składniki na placki umieszczam w misce i dokładnie mieszam. Na patelni rozpuszczam olej kokosowy. Placki smażę pod przykrywką na złocisty kolor.
W międzyczasie przygotowuję mus. Wszystkie składniki umieszczam w misce i miksuję blenderem.
Gotowe placki wykładam na talerz i podaję z musem. Ozdabiam gałązką świeżego estragonu.





Śniadanie TYMBARK


6 komentarzy :

  1. Twoje placuszki naprawdę przypadły mi do gustu <3 Bardzo ładnie i estetycznie podane , z musem napewno smakowały jeszcze lepiej , przepis jak dla mnie super i do tego soczek no nie moglo byc lepiej <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne te placuszki a jak apetycznie podane ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł z tym musem. Nigdy nie dodawałam estragonu do jabłek

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł! Ten mus bardzo mnie zaintrygował ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak na kozim serku to porywam , bo uwielbiam wszystkie wyroby z koziego mleka <33

    OdpowiedzUsuń
  6. po pierwsze świetna propozycja, po drugie super zdjęcia, po trzecie - uwielbiam wszelkiego rodzaju placki! to nie mogło nie smakować pysznie :D zapisuję do spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...