To śniadanie to wyjątkowe "spotkanie" składników. Estragon idealnie połączył się z jabłkami i kozim serem. Było przepysznie! :)
Pełnoziarniste placki na serku kozim podane z musem jabłkowo-estragonowym & sok Tymbark 100%
PRZEPIS
placki (5 sztuk):
- 50g serka koziego do smarowania
- 3 łyżki mleka
- 1 jajko
- 60g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 płaska łyżeczka sody
- przyprawy: sól, pieprz kolorowy
- olej do smażenia (u mnie kokosowy)
mus jabłkowo-estragonowy:
- 1 małe jabłko
- 1 łyżka wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 płaska łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki suszonego estragonu
+szklanka Soku Tymbark Pikantny Pomidor 100%
Wszystkie składniki na placki umieszczam w misce i dokładnie mieszam. Na patelni rozpuszczam olej kokosowy. Placki smażę pod przykrywką na złocisty kolor.
W międzyczasie przygotowuję mus. Wszystkie składniki umieszczam w misce i miksuję blenderem.
Gotowe placki wykładam na talerz i podaję z musem. Ozdabiam gałązką świeżego estragonu.
Twoje placuszki naprawdę przypadły mi do gustu <3 Bardzo ładnie i estetycznie podane , z musem napewno smakowały jeszcze lepiej , przepis jak dla mnie super i do tego soczek no nie moglo byc lepiej <3
OdpowiedzUsuńŚliczne te placuszki a jak apetycznie podane ;D
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł z tym musem. Nigdy nie dodawałam estragonu do jabłek
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł! Ten mus bardzo mnie zaintrygował ;)
OdpowiedzUsuńJak na kozim serku to porywam , bo uwielbiam wszystkie wyroby z koziego mleka <33
OdpowiedzUsuńpo pierwsze świetna propozycja, po drugie super zdjęcia, po trzecie - uwielbiam wszelkiego rodzaju placki! to nie mogło nie smakować pysznie :D zapisuję do spróbowania :)
OdpowiedzUsuń