Napiszę krótko i bez zbędnych słów- te placki są genialne! <3
P.S. Przez najbliższy tydzień nie będę miała aparatu, więc jakość zdjęć może być trochę gorsza.
Ricotta hotcakes podane z domowymi wisienkami w syropie
PRZEPIS (Inspiracja)
8 placuszków
8 placuszków
- 1 jajko (białko i żółtko osobno)
- 130g ricotty
- 1 łyżeczka miodu
- 1/3-1/2 szklanki mleka
- 5 lekko czubatych łyżek mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- olej kokosowy do smażenia
Żółtko oddzielam od białka i przekładam je do osobnych miseczek. Do żółtka dodaję wszystkie pozostałe składniki i dobrze mieszam. Białko ubijam na sztywną pianę i dodaję do masy z żółtkiem, delikatnie mieszam. Placuszki smażę na dobrze rozgrzanej i natłuszczonej patelni. Podaję z dodatkami.
dokładnie, te placki to jeden z najlepszych klasyków, jakie do tej pory powstały :)
OdpowiedzUsuńsuper, że mogłam być inspiracją do tych placuszków! dobrze to określiłaś - genialne są - niebiańskie po prostu :)
OdpowiedzUsuńKlaniak się przed lady nisko mniam ♥
OdpowiedzUsuńWiśnie i boskie ricotta hotcakes- po prostu niebiańska uczta <3
OdpowiedzUsuńO tak to są jedne z lepszych pancakesów!
OdpowiedzUsuńAle chyba bardziej zazdroszczę Ci tych wisienek ^^
Najlepsze placuchy świata, ich delikatność pobija wszystkie inne nędzne pancakes :) Pycha !
OdpowiedzUsuńSmaczne i delikatne :D
OdpowiedzUsuńSpodobało mi się u Ciebie :D Zostanę na dłużej :) Zrobisz mi taką cudowną wieżyczkę ? :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo :) Pewnie, że zrobię!
UsuńWyglądają przepysznie. Aż mi w brzuchu zaburczało na ich widok :-)
OdpowiedzUsuńNo i wygladaja na genialne! prawdziwa Lady :>
OdpowiedzUsuń