środa, 23 września 2015

#300 Śniadaniowe muffinki owsiane


PRZEPIS
6 sztuk
  • 1 dojrzały banan
  • 1/4 szklanki mleka roślinnego
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 lekko czubate łyżki mąki (u mnie mąka graham, ale może być dowolna inna)
  • 1 czubata łyżeczka kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1 łyżeczka wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka maku
  • 1 łyżka nerkowców


Banana rozgniatam widelcem na puree. Dodaję pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszam. Formę do muffinek wykladam sześcioma silikonowymi papilotkami. Do każdej nakładam porcję ciasta. Muffinki piekę w 180st. przez 30 minut. Upieczone muffinki zostawiam do wystudzenia.
Podaję je z dodatkami (u mnie plastry gruszki i krem kasztanowy).



Zakręcony Muffin - edycja jesienna


4 komentarze :

  1. takie muffinki to również świetna propozycja do podwieczorek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie robiłam muffinek na sniadanie, bo najzwyczajniej w świecie nie mam na to czasu. Jednak myślę, że warto wstać trochę wczesniej i upiec takie cuda ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. jakby była taka możliwość to codziennie piekłabym sobie te muffinki, oczywiście - domowe i owsiane = najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie urocze! Muszę upiec koniecznie :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...