PRZEPIS (oryginał)
- 50g płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- wrzątek
- 1 mały banan
- 2 łyżki rodzynek
- 1 łyżeczka olejku migdałowego
- 1 białko
- dowolne dodatki (u mnie serek wiejski, domowa konfitura z czarnej porzeczki i sezam)
Płatki i otręby przygotowuję dzień wcześniej. Wsypuję je do kubka, zalewam taką ilością wody, aby przykryła całkowicie płatki i odstawiam na noc. Następnego dnia odsączam płatki z nadmiaru wody i przekładam je do miski. Dodaję banana, olejek migdałowy i całość rozgniatam widelcem. Wsypuję rodzynki, mieszam. W osobnej miseczce ubijam białko na sztywną pianę, którą później porcjami przekładam do pierwszej miski. Całość delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i wylewam masę. Smażę przez kilka minut. Scramble podaję z dodatkami.
Muszę wypróbować owsianego scramble :3
OdpowiedzUsuńwidzę, że jadłaś równie pyszne scramble wczoraj! :) aż znowu nabrałam na nie ochotę patrząc na twoją wersję :)
OdpowiedzUsuń