PRZEPIS
na porcję ze zdjęcia
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka płatków orkiszowych
- 1 szklanka otrębów żytnich
- 3 łyżki quinoa
- 1 szklanka nasion słonecznika
- 1/2 szklanki sezamu
- 1/2 szklanki ziaren siemienia lnianego
- 1 szklanka rodzynek
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1/2 szklanki wody
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego
- 10 łyżek musu jabłkowego (u mnie przecier od babci, z dodatkiem cukru i cynamonu)
- cynamon
Wszystkie suche składniki umieszczam w misce i mieszam. Do osobnej miski wlewam wszystkie mokre składniki. Następnie łączę zawartość obu misek i dokładnie mieszam. Wykładam masę na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z piekarnika. Piekę w 180st. przez ok.50-60 minut. W trakcie pieczenia mieszam granolę, aby równomiernie się upiekła.
bez wątpienia pyszna granola, jabłkowa, pełna smakowitych płatek i innych bogactw :)
OdpowiedzUsuńhaha ja też - maruda, pesymistka, narzekadło, i wredota na dodatek XD
OdpowiedzUsuń