PRZEPIS
na porcję ze zdjęcia
- 1 szklanka płatków owsianych
 - 1 szklanka płatków orkiszowych
 - 1 szklanka otrębów żytnich
 - 3 łyżki quinoa
 - 1 szklanka nasion słonecznika
 - 1/2 szklanki sezamu
 - 1/2 szklanki ziaren siemienia lnianego
 - 1 szklanka rodzynek
 - 1/2 szklanki suszonej żurawiny
 - 1/2 szklanki wody
 - 2 łyżki oleju sezamowego
 - 1 łyżeczka aromatu migdałowego
 - 10 łyżek musu jabłkowego (u mnie przecier od babci, z dodatkiem cukru i cynamonu)
 - cynamon
 
Wszystkie suche składniki umieszczam w misce i mieszam. Do osobnej miski wlewam wszystkie mokre składniki. Następnie łączę zawartość obu misek i dokładnie mieszam. Wykładam masę na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z piekarnika. Piekę w 180st. przez ok.50-60 minut. W trakcie pieczenia mieszam granolę, aby równomiernie się upiekła.

bez wątpienia pyszna granola, jabłkowa, pełna smakowitych płatek i innych bogactw :)
OdpowiedzUsuńhaha ja też - maruda, pesymistka, narzekadło, i wredota na dodatek XD
OdpowiedzUsuń