czwartek, 24 lipca 2014

#213 Ciasteczka z musli i dżemem malinowym

Uwielbiam takie ciasteczka pełne bakalii i zbóż! Nie dość, że pyszne, to jeszcze bardzo zdrowe. Naturalnie słodzone, a do tego mocno kakaowe, bo nie oszukujmy się, chyba każdy lubi czekoladowy smak :D.



PRZEPIS
na 16 ciasteczek
  • 2 szklanki eko musli truskawkowo-jabłkowego Symbio
  • 1/2 szklanki otrębów owsianych
  • 2 czubate łyżki eko kakao Symbio
  • 1 szklanka mleka (u mnie sojowe)
  • 2 jajka*
  • 120g eko dżemu malinowego bez cukru Symbio
  • 2/3 szklanki rodzynek
  • 2 łyżki pestek dyni Symbio 
  • 2 łyżki słonecznika łuskanego Symbio
*W wersji wegańskiej 2 "jajka" chia.

         

                 

    


Wszystkie składniki łączę w misce i odstawiam masę na ok.15 minut. Blachę wykładam papierem do pieczenia i formuję na niej ciasteczka. Piekę je w 200st. przez ok.25 minut.




8 komentarzy :

  1. Uwielbiam takie ciacha! Często wkruszam do serka wiejskiego i dodaje owoców <3 Bajka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie ma nic lepszego od zdrowych, chrupiących, do tego domowych ciasteczek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tyle zdrowia w tych ciasteczkach! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. też wiebię takie ciasteczka <3
    domowe najlepszee! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś robiłam podobne, jednak nie były takie wspaniałe jak te twoje! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Plisssssssssssss dawaj jedno ale zaraz :) Ależ narobiłaś smaka tymi ciachami - uwielbiam takie !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...