Uwielbiam takie ciasteczka pełne bakalii i zbóż! Nie dość, że pyszne, to jeszcze bardzo zdrowe. Naturalnie słodzone, a do tego mocno kakaowe, bo nie oszukujmy się, chyba każdy lubi czekoladowy smak :D.
PRZEPIS
na 16 ciasteczek
- 2 szklanki eko musli truskawkowo-jabłkowego Symbio
- 1/2 szklanki otrębów owsianych
- 2 czubate łyżki eko kakao Symbio
- 1 szklanka mleka (u mnie sojowe)
- 2 jajka*
- 120g eko dżemu malinowego bez cukru Symbio
- 2/3 szklanki rodzynek
- 2 łyżki pestek dyni Symbio
- 2 łyżki słonecznika łuskanego Symbio
*W wersji wegańskiej 2 "jajka" chia.
Wszystkie składniki łączę w misce i odstawiam masę na ok.15 minut. Blachę wykładam papierem do pieczenia i formuję na niej ciasteczka. Piekę je w 200st. przez ok.25 minut.
Fajne takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię Symbio :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciacha! Często wkruszam do serka wiejskiego i dodaje owoców <3 Bajka :)
OdpowiedzUsuńnie ma nic lepszego od zdrowych, chrupiących, do tego domowych ciasteczek :)
OdpowiedzUsuńTyle zdrowia w tych ciasteczkach! :)
OdpowiedzUsuńteż wiebię takie ciasteczka <3
OdpowiedzUsuńdomowe najlepszee! :)
Kiedyś robiłam podobne, jednak nie były takie wspaniałe jak te twoje! :)
OdpowiedzUsuńPlisssssssssssss dawaj jedno ale zaraz :) Ależ narobiłaś smaka tymi ciachami - uwielbiam takie !
OdpowiedzUsuń