A tutaj linki do poprzednich propozycji: przepis I, przepis II .
PRZEPIS
tofurniczki:
- 180g tofu naturalnego
- 40g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka mleka roślinnego
- 2 łyżeczki syropu z agawy
bakalie w tahini:
- 3 łyżeczki tahini
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 2 suszone morele
- 2 suszone daktyle
- kilka sztuk rodzynek
- kilka sztuk suszonej żurawiny
- 1 łyżeczka nasion słonecznika
+dodatkowo:
- 1 mały banan
- 1 szklanka Soku Pomarańczowego 100% Tymbark
Gotowe tofurniczki wykładam na talerz, polewam musem bananowym, a na wierzch wykładam bakalie w tahini.
Planuję je zrobić! Nie mogę się doczekać kiedy spróbuję tofu ;)
OdpowiedzUsuńDo jedzenia samodzielnego polecam tofu wędzone lub smakowe, bo takie naturalne jest raczej mdłe. Tutaj jednak sprawdza się idealnie :)
UsuńUwielbiam tofurniczki<3
OdpowiedzUsuńTwoje są bosko podane :D
Nie wierze!! Tofu na sniadanie?? Z tym sie jeszcze nie spotkalam (ciecierzyca sie sprawdzila) :)
OdpowiedzUsuńZauwazylam, ze jestes chyba fanka bananow!
Zdecydowanie jestem fanką bananów, a teraz akurat mam ich duży zapas w domu, więc dnia bez banana nie ma :) Super, że wypróbowałaś tamten przepis, do tego również gorąco zachęcam ;-)
Usuńpowinnaś wygrać jednym z Twoich przepisów! każdy niezwykle pomysłowy! :) myślę, że każdemu by zasmakowało takie śniadanie! te bakalie w tahini szczególnie <3
OdpowiedzUsuńDzięki! :)
UsuńŚwietnie wszystko zagrane ♥
OdpowiedzUsuńAle kusisz ;D
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster Blog :)
OdpowiedzUsuńDzięki, odpowiem w następnym poście ;)
Usuń