PRZEPIS
- 1 i 1/2 szklanki makaronu penne (ja użyłam bezglutenowego kukurydzianego)
 - 1 kostka fety (270g)
 - 2/3 szklanki zielonych oliwek
 - garść ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
 - pęczek szczypiorku
 - 1/3 szklanki rodzynek
 - 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 łyżka jogurtu naturalnego
 - przyprawy: 3 łyżeczki suszonej kolendry, sól, pieprz
 
Makaron gotuję al dente, przekładam do miski i odstawiam na chwilę do ostudzenia. Fetę kroję w kostkę, oliwki na połówki, fasolkę w kostkę, a szczypiorek siekam. Składniki dodaję do makaronu.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Lubię wszelkie sałatki :)
OdpowiedzUsuńsałatka z moim ulubionym makaronem ? nie no muszę wypróbować i to koniecznie , tylko może fetę na tofu zamienię ;)
OdpowiedzUsuńjako odwieczna fanka makaronu jestem tym przepisem zachwycona! moja mama z kolei uwielbia potrawy z posmakiem wina, dlatego już wiem co przyrządzę jej na najbliższy obiad :)
OdpowiedzUsuńTy to masz pomysły. Prezentuje się ta sałatka przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe połączenie! chętnie wypróbuje :) dzięki za kolejny świetny przepis ;))
OdpowiedzUsuńTo raczej nie moje smaki ale wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńPysznie uwielbiam makoron i te dodatki *.*
OdpowiedzUsuńNo, no zaszalałaś! :)
OdpowiedzUsuń